A ma kezdődő WGC-HSBC Champions győztese kicsit kevesebb, mint 1.2 millió dollárt vihet haza a sanghaji Sheshan International Golf Clubból.

 
Ezen túlmenően kvalifikálja magát a januári kapaluai Hyundai Tournament of Championsre, s növeli World Ranking pontjait is.
A lényeg azonban mégiscsak az, hogy amennyiben az esetleges első helyezett tagja az European Tournak is, úgy a győzelme automatikusan hozzáadódik a hivatalos pénzlistához is. (Ha a PGA Touron is érdekelt, akkor a HSBC hivatalos győzelemnek számít majd az életrajzban, ám mint pénznyeremény nem adódik hivatalosan a tengerentúli pénzes listához.) Luke Donald, aki családi okok miatt visszamondta a HSBC tornát, már megnyerte az amerikai pénzes versenyt, de egyelőre még csak a PGA Tourét. Ami nem lefutott verseny, az a PGA Tour Év Játékosának járó díjért folyik – ezt ugyanis még elméletben Keegan Bradley és Charl Schwartzel is behúzhatják, hiszen a Tour csak a HSBC után fogja kimondani a győztes nevét.
 
 
Visszatérve ez európai pénzes listára. Félreértés ne essék, Donald ott is szép summával, 1.8 millió dollárral vezet a Golf Magazine által megválasztott év játékosa, Rory McIlroy előtt. Miután az észak-ír golfozó befejezte szerdai esős gyakorlását, barátnője, Caroline Wozniacki társaságában adott interjút: „Úgy érzem, hogy van esélyem beleszólni a vezető pozíciók alakulásába.” Ezzel McIlroy persze ismét túl szerényen fogalmaz, hiszen az előző héten rájátszásban győzte le Anthony Kimet a Shanghai Mastersben, ráadásul az U.S. Open-bajnok tavaly ötödik-, 2009-ben negyedik lett Sheshanban.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr993351239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása