Barack Obama, valamint a republikánus házelnök John Boehner félretették egy időre a politikát, s kizárólag a golfra összpontosítottak.

 
Magyarországon a politikusok körében egyáltalán nem népszerű sport a golf, sem Orbán Viktor, sem Mesterházy Attila nem golfozik. Hogy miért jó sport a golf, még a politikusoknak is, mert lehet a játék közben beszélgetni, ellenben a focival vagy a tenisszel. Az Amerikai Egyesült Államokban a politikusok is előszeretettel ragadnak ütőt, akár egymás ellen is. Egy ilyen összecsapásnak volt részes Barack Obama és John Boehner, akik az alelnök Joe Biden, s Ohio republikánus kormányzója, John Kasich ellen léptek pályára.
 
A mérkőzés csak a 18. lyuknál dőlt el, ekkor kaparinthatta csak meg a nyerő páros a várva várt (fejenkénti) 2 dolláros főnyereményt. Felmerül a kérdés, hogy ha egy katonai bázison egy demokrata és egy republikánus ilyen remekül összefoghat a siker érdekében, miért állnak homlokegyenest más véleményen a líbiai csapatokat illetően. A par-72-es East Course-on (Joint Base Andrews) lejátszott meccs a feleket ugyan tiszteletre parancsolta, ám közelebb nem jutottak az említett probléma megoldását illetően. Érdekesség, hogy a Fehér Ház engedélyezte a sajtónak, hogy megjelenhessenek az eseményen.
Az első par-5-ös lyuknál a sötét nadrágos, fehér pólós, baseball-sapkás Obama a parért puttolt, miután elhibázott egy közel négy métere gurítást. Biden higgadt puttja után az elnök még a riportereknek is kiszólt: „Ezt ugye mindenki felvette!?”
Hiába, azért jól jött Boehner segítsége, hiszen ő a Kongresszus egyik legjobb golfjátékosa. Arra a kérdésre nehéz lenne válaszolni, hogy Magyarországon eljutunk-e valaha oda, hogy egy vezető politikus golfozni fog, ráadásul az ellenzékkel egy pályán…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr483006312

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demokrata - Republikánus összefogás a golfpályán 2011.06.22. 16:36:12

Magyarországon a politikusok körében egyáltalán nem népszerű sport a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezekallatok 2011.06.22. 22:02:29

a magyar politikusok focizannak csak az való nekik
bezzeg Amerikában, na ott asztán okosak a politikusok. még golfozni is tudnak!
tényleg kolbászból van odaát a kerítés!

Táskás Tóni 2011.06.23. 00:35:02

Inkább így mondanám. Kár, hogy Orbán és Mesterházy nem csak golfoznak. Nekünk már ettől is jobb lenne.

potyus 2011.06.23. 03:25:58

A golfozás a legidőigényesebb sport.
Elősször is meg kell tanulni ütni.
El kell találni a labdát. Sokan azt hiszik ez olyan egyszerű, aztán ha oda állnak, rájönnek, hogy vagy el sem találják a labdát, vagy ha mégis, az nem arra megy amerre szeretnék, vagy kívánatos lenne.
Szóval, amikor megtanultad ütni és irányítani a labdát, kezdheted élvezni a golfozást is. Egy 18 lukas pálya végig játszása, még a gyakorlottaknak is kb. 4 - 5 óra. Gyalogolnak kb. 8 - 9 kilómétert, és beleütnek a labdába 70 és 100 között. A teljesen kezdők egy egy lukat 7 - 9 ütésből teljesítenek.
A golf a becsületesek játéka. Mindenki magának jegyzi az eredményeit. Valójában önnmagával harcol. Akit rajta kapnak csaláson, egyszerüen kiközösítik, nem játszanak vele.

T-5 2011.07.29. 13:55:07

@potyus:
"A golf a becsületesek játéka."

Meg is van a válasz arra, hogy miért nem golfoznak a magyar képviselők...
süti beállítások módosítása