A kanadai születésű sportorvos betegei között többek között olyan világsztárok szerepeltek, mint Tiger Woods, vagy Alex Rodriguez (amerikai profi baseball-játékos).

 
Szerdán a bíróság bűnösnek mondta ki Dr. Anthony Galeát, aki illegális doppingszereket, többek között emberi növekedési hormont szállított az Egyesült Államokba, ahol aztán törvénytelenül kezelt profi atlétákat. A torontói specialista nyilvánvalóan hazudott a vámosoknak is, ráadásul Kanadában hasonló vádakkal várják a helyi hatóságok. Galeát, akinek nem volt semmiféle engedélye ahhoz, hogy Amerikában praktizálhasson, 20 atléta helytelen kezelésével vádolják, akiket rendre hotelekben, vagy az otthonukban látott el a különböző tiltott szerekkel, 2007 októberétől 2009 szeptemberéig.
 
Bár a vádirat nem mond ki konkrét személyeket, azt tudni vélik, hogy több golfjátékos, baseball-, valamint futballsztár (NFL) is érintett lehet az ügyben. Az 51 éves orvos amúgy házas és hét gyermeket nevel, így két évig minden bizonnyal szorosabbra kell fűzni a nadrágszíjat a família többi tagjának, ugyanis előreláthatólag ennyi időt kellene börtönben leülnie a családfőnek (addig pedig 275,000 $ befizetésére kötelezték). Érdekesség, hogy Tiger Woods ugyan anno elismerte, hogy Galea kezelése alatt állt, ám elmondása szerint semmilyen teljesítményfokozót nem kapott tőle. Ezt valaki vagy elhiszi, vagy nem, de abban biztos lehet minden sportoló, hogy dopping nélkül nem érthetne el bizonyos eredményeket. Az egy másik kérdés, hogy vajon hány sportoló tud arról, hogy doppingol…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr63049959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BĹąnĂśsnek talĂĄltĂĄk Woods orvosĂĄt 2011.07.29. 12:11:26

SzerdĂĄn a bĂ­rĂłsĂĄg bĹąnĂśsnek mondta ki Dr. Anthony GaleĂĄt, aki illegĂĄlis doppingszereket, tĂśbbek kĂśzĂśtt emberi nĂśvekedĂŠsi hormont szĂĄllĂ­tott az EgyesĂźlt Államokba, ahol aztĂĄn tĂśrvĂŠnytelenĂźl kezelt profi atlĂŠtĂ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezekallatok 2011.07.08. 12:30:11

Minden sportoló doppingol
20éve csak a rekordokat döntik... ez nem tűnt fel még senkinek?

gro.cric0N 2011.08.20. 01:14:02

@ezekallatok: Az élsport az már csak ilyen sajnos. Túl nagy sikerek, túl nagy pénz. Az már nem is sport, a szó hagyományos értelmében.
süti beállítások módosítása