A 2012-es év golf jóslatai

2012.01.02. 14:37

Szerző: golfdroid

Címkék: golf

Cameron Morfit, a Golf Magazine szakírója pontokba szedte az újév eseményeit. 12 bátor jóslat a 2012-es golfszezonra.

1. Tiger Woods két év után újra PGA Tour-eseményt nyer. A siker a dorali WGC-Cadillac Championshipen éri utol. Az egykori világelső 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben is megnyerte a tornát, s minden alkalommal jól érzi magát a pályán. Persze lehetett volna a Torrey Pines-i Farmers Insurance Openre is fogadni, ám meglehetősen nehéz ügy lenne, mivel Woods idén nincs ott az indulók között. Helyett Abu Dhabiban lendít majd. 

 
 
2. Jim Furyk, aki az ötödik helyről az ötvenedikre zuhant vissza a világranglistán 2011-ben, idén másik irányba szárnyal. A 41 éves játékos vesszőparipája a tavalyi évben a puttolás volt, ám a szezon vége felé a Presidents Cupon már a régi fényében pompázott, s 5-0-0-t produkált. Furyk 2012-ben megváltja a jegyét a Hall of Fame-be.
 
3. Rickie Fowler nyerni fog a PGA Touron. Ezt persze már mindnyájan megjósoltuk a 2011-es évre is, miután szenzációsan zárta a Ryder Kupát, de ez most mégis más. A 23 esztendős Fowler októberben először nyert profiként a Korea Openen, hat ponttal Rory McIlroy előtt. Kettejük csatája 2012-ben egészen biztosan sokkal kiélezettebb lesz, mint eddig bármikor volt.
 
4. Mindnyájan feltesszük magunknak a kérdést: hogy kerülhette el a figyelmünket a 2011-es szuperújonc Brendan Steele? Megnyerte a Valero Texas Opent és az élen állt a PGA Championshipen 54 lyuk megtétele után is. (Aztán az utolsó körben 77-et ütött csak és visszaesett.) Megnyerte továbbá a Franklin Templeton (Shark) Shootoutot Keegen Bradley oldalán, s összesen nyolc top 25-ös finist produkált az évben.
 
5. Hunter Mahan ismét győzni fog. Az előző szezon amolyan üresjáratként könyvelhető el a karrierjében, ám a negyedik siker közelebb van, mint gondolnánk. Kilenc top 10-es finis, 3.5 millió $, és egy 4-1-0-s Presidents Cup kör. Ezek tényleg nem rossz előjelek.
 
6. Yani Tsengre végre felfigyel az amerikai sportközönség. Legyen szó egy nagyszerű interjúról, új reklámról, vagy még több eget rengető győzelemről (netán mindháromról együtt), az ifjú leány végleg felkerül a golftérképre.
 
7. John Daly meghívásos versenyeinek sora véget ér. Ahogyan az eredeti cikkben szerepel: „Daly fatigue outweighs Daly curiosity” – azaz a napi (daily – szójáték Daly nevével) fáradtság szépen elnyomja a napi érdeklődést.
 
8. Martin Kaymer ismét elbukik két nap után a Mastersen. Miután 2011-ben kihagyta a hétvégét, az új szezonban tovább folytatódik a megmagyarázhatatlan Masters sikertelenség.
 
9. A Masterst megelőző napon rendezett Par-3 Contesten az élen álló McIlroy a barátnőjének engedi át a tee-ütést. A kb. 100 yarddal célt tévesztett ütés után boldogan pózolnak az Augusta Chronicle-nek.
 
10. Ernie Elst újra a Mastersen látjuk majd, annak ellenére, hogy 2011-ben kijátszotta magát a legjobb ötvenből. A golfozó 1994 óta nem hagyott még ki Masterst, s idei jó formája miatt újra harcba száll a zöld zakóért.
 
11. Ian Poulter a decemberi Australian Master-sikerről nagyot dobbantva újra remekelni fog. A gyenge 2011-es szezon után újabb tour-siker a láthatáron. Poulter vezérletével Európa megnyeri a Ryder Kupát is.
 
12. A caddie Joe LaCava a golf második legnagyobb zsenije címet érdemelheti ki, miután a biztos pénznyerő Dustin Johnson helyett inkább Tiger Woods mellett kötött ki. LaCava barátja és ex-főnöke, az U.S. Presidents Cup kapitány Fred Couples, aki nagyot bukhatott volna Tiger behívásával, természetesen kirobbanthatatlan marad az örökös zseni pozíciójából. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr623513873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása