Bob Harig, az ESPN.com szakírója kiválogatta a 2011-es szezon legfontosabb golfeseményeit. Tavaly volt szép is, jó is, az mindenesetre biztos, hogy izgalmas évet zárt a sportág.

 
WGC-Bridgestone Invitational – A Firestone Country Clubban az utolsó körben már nem volt kérdéses, hogy Adam Scott fogja megnyerni a tornát. Nem is erről szólt ez a hétvége. Pár héttel korábban ugyanis a versenyen is aktívan részt vevő Tiger Woods elbocsátotta caddie-jét, a 12 éve hűséges Steve Williamst. A segéd azonban éppen Adam Scott mellé szegődött, akivel összefogva kapásból legyőzték az egykori főnököt. Williams nem késlekedett a győzelem utáni nyilatkozattal: „33 éve dolgozom caddie-ként és ennél nagyobb győzelmet még soha nem arattam.” (Stevie 13 majort nyert ezt megelőzően Tiger Woods oldalán.) 
 
The Masters – Rory McIlroy a fák között. Ki gondolta volna, hogy az Augusta National pályáján még ilyen kiszorult helyzetből is lehet érvényeset ütni? Majdhogynem a kabinok közé zúdult a tee-ütése, s a problémás kezdést egy meglehetősen nehéz hátsó kilences szakasz követte. Amikor a tee-hez lépett, még holtversenyben állt az élen, végül 80-at ütött, s többedmagával a tízedik helyen finiselt – a győztes Charl Schwartzel mögött.
 
 
Players Championship – Tiger Woods visszatért a térd- és Achilles-sérüléseiből, melyeket az imént említett Mastersen szerzett (éppen a fák alatt.) A TPC Sawgrassen nyújtott teljesítménye azonban botrányosra sikeredett. A par-4-es 4. lyuknál másodszorra ütött a vízbe, majd sérülésre hivatkozva inkább kiszállt a versenyből. Amatőrként teljesített, hármas-bogey-t ütött, s a kilenc lejátszott szakasz alatt egy greent talált, egyetlen birdie mellett. 42-es eredménnyel szállt ki a meccsből. „Még járni is nehéz.” – Nyilatkozta ezt követően. A WGC-Bridgestone Invitationalig nem is lépett pályára, így kihagyta az U.S. Opent és a British Opent is.
 
British Open – A Royal St. George utolsó körében úgy tűnt, hogy Phil Mickelson végre begyűjti hőn áhított major-címét, hiszen abszolúte neki állt a zászló. A szél azonban felerősödött, elkezdett esni, Mickelson pedig egy az első kilencen 30-at produkált. Lefty, aki a torna előtt azt mondta, hogy az időjárással nem veszi fel a harcot, inkább kihasználja, szenzációsan játszott. A sikerről azonban lecsúszott. Darren Clarke eagle-je a hetedik lyuknál az élre repítette a golfozót. Mickelson elhibázta a rövid par puttját a 11. zászlónál, s már egyetlen birdie-t sem tudott előhúzni a tarsolyából. Három ponttal maradt le a győztes Clarke-tól.
 
The Presidents Cup – Talán ez a torna volt az igazi fordulópont Tiger Woods számára. Ráadásul egy olyan szombati napon tört meg a jég, ahol Woods éppenséggel elvesztette best-ball partiját. Dustin Johnsonnal párban alulmaradtak a koreai különítménnyel szemben. Woods 18-ból 17-szer talált greent, a szél nem zavarta, ahogyan az eső sem. A puttok azonban összefogtak ellene. Az Amerikai Csapat végül a segítségével győzni tudott, két héttel a nemzetek csatáját követően pedig Woods a Chevron World Challenge-en pontot tett két éve tartó nyeretlenségi sorozatának végére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr253511408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása