Az U.S. Open-bajnok Rory Mcilroy 2 millió dollárt vihetett haza a hétvégi Shanghai Masters tornáról, miután parra hozta a rájátszás első szakaszát Anthony Kim ellenében.

 
McIlroy egy félméteres puttal nyerte meg végül a versenyt, ám jelentősen hozzájárult a sikerhez Anthony Kim is, aki harminc centiméterről(!) hibázta el (videóban 1:17-nél) utolsó lehetőségét. A 22 esztendős észak-ír golfozónak amúgy még a „rendes játékidőben” lehetősége adódott a győzelemre, ám egy 2,5 méteres birdie putt ezúttal kifogott rajta (videóban 0:40-nél). 72-vel zárta a vasárnapi etapot, így végül a kiváló 69-et ütő Kim ki tudta harcolni a rájátszást. A győzelemért kapott kétmillió dollár amúgy a golfversenyek közötti s a legmagasabb díjnak számít.
 
 
A legjobb játékosok, akik amúgy még egy hetet maradnak a kínai városban, hogy aztán majd összemérhessék erejüket a World Golf Championship-HSBC Champions versenyen, már csak a megjelenésért szép summát vághattak zsebre. A hétvégén az utolsó helyezett is 25,000 $-ral gazdagodott.
 
 
A Shanghai Masters ugyanis nem hivatalos major tour-állomás, így a végeredmény értelmében ezúttal elmaradnak a világranglista-pontok is. A második helyen célba érő Kim amúgy 750,000$-ral kellett, hogy beérje. Hunter Mahan (70) és a dél-koreai Noh Seung-yul (73) holtversenyben a harmadik helyen zártak, összesítésben 13-mal par alatt, a 30 fős mezőnyben. A második kiemelt Lee Westwood 67-es utolsó köre végül 12-vel par alatt az ötödik helyre repítette. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr813343376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása