Péntek este a Kempinski Hotelben adták át a díjakat a tavalyi év legjobb eredményeit elért golfozóknak, menedzsereknek.

Elegáns hölgyek és urak gyülekeztek pénteken késő délután a Kempinski Hotelben, hogy köszöntsék a tavalyi és legjobb golfozóit, s egyben gratuláljanak a Best of Golf esemény szervezőinek, Hegyi J. Attilának és Pétervári Zoltánnak azért, hogy immár öt esztendővel ezelőtt megalapították a máig legnagyobb értékű golfdíjat hazánkban. Ezévben is szakmai zsűri ajánlása alapján alakul ki a sorrend. A golfkedvelő Gesztesi Károly és Kovács Kokó István adta át a kitüntetéseket, előtte azonban Hegyi J. Attila hasznos kezdeményezésére a hazai golf Top 20 személyisége, menedzsere kötetlen beszélgetést folytatott a sportágról. (Erről külön cikkben számolunk majd be.)

best of golf 2013 03 31.jpg

Idén is nyolc kategóriában hirdettek győztest, s ahogyan várható volt, tarolt a Royal Balaton Golf & Yacht Club összesen három kitüntetéssel, mert öt kategóriában is értékelték a klub menedzserét, játékosát, illetve greenkeeperét! Ilyen még soha nem fordult elő korábban! Az „Év golferedményét” Rózsa Csilla érte el, de az European Young Masters nemzetközi szintű rendezése hatására a Royal Balaton Golf & Yacht Club kapta az „Év golfeseménye” címet is. Az „Év greenkeepere” megosztva lett Laczkó Zoltán és Major György, az „Év golfmenedzsere” Sarlós Péter, miként az általa irányított objektum, a Royal Balaton Golf & Yacht Club az „Év golfpályája”. Az „Év edzője” Lugosi Balázs (Magyar Golf Club), az „Év felfedezettje” Rózsa Dávid, aki egy év alatt 10 handicepet javítva 10 alá került! Az „Év profi golfozója” Hahn Roland lett.

Figyelemre méltó, és örömteli, hogy a rendezvényen ott volt dr. Bohács Zsolt, a Parlament sport és turisztikai bizottságának frissen megválasztott elnöke és Fábián László a MOB sportigazgatója – ez a golf hazánkban eddig nem tapasztalt felértékelődését jelenti a sportdiplomáciai értelemben feltétlenül.

A nemzetközi golfvilág nemesveretű rendezvényeihez mérhető kiállítású és helyszínű eseményről szóló beszámolót éppen ezért a szakíró csakis a tavalyi beszámoló egyik bekezdésével tudja zárni – sajnos.

„Teljességgel érthetetlen volt, hogy az amúgy is ezer sebből vérző, a nemzetközileg alig mérhető színvonalat produkáló, de a jövőt legalább olykor-olykor felcsillantó egyéni tehetségek, teljesítmények, és a túlélésért heroikus küzdelmet folytató klubok és dolgozóik előtti elismeréstől a Magyar Golf Szövetség távol tartotta magát. Még egy, a műsorvezető által felolvasott üzenetre sem futotta…”

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr115185919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása