Martin Kaymer ötütéses hátrányból vágott neki a vasárnapi játéknapnak, ám a végjátékban helyrehozta minden addigi hibáját. Par part követett a HSBC Champions tornáján.

 
A hetedig greennél Kaymer egy meglehetősen nehéz bunker-ütést küldött egyenesen a lyukba, s birdie-jének köszönhetően úgy festett, a német klasszis számára ez egy könnyű játék. Túl könnyű. Ezzel vette kezdetét egy szenzációs finis, melyben Kaymer az utolsó tizenkét állomáson kilencszer birdie-zett, így könnyedén maga mögé utasította Fredrik Jacobsont, s vele együtt még jó pár nagy nevet. 9-cel par alatti 63-as utolsó köre egy hárompontos győzelemhez segítette hozzá Kaymert a Sheshan Internationalen. „Nem hibáztam túl sok golfütést.” – Értékelt röviden a bajnok. És akkor tegyük hozzá, csoda, hogy nem birdie-zett szinte minden lyuknál. Volt, hogy háromlábas gurítást rontott a birdie-ért, majd a könnyűnek ígérkező par-5-ös 14-es és 16-os lyukakat sem tudta az „előírt” eredmény alá hozni. A „Germanator”-nak becézett golfozó, higgadt játékának köszönhetően két rekordot is felállított a World Golf Championshipen. Az egyik a legnagyobb visszatérés, ezt a címet a már említett öt pont lefaragásáért kapta, valamint a legjobb utolsó fordulós eredmény is az övé, hiszen 1999 – a széria kezdete – óta senki nem tudott 63-mal zárni egy versenyt. Kaymer, összesített 20-szal par alatti 268-as végeredményével 1.2 millió dollárt nyert és a második helyre jött fel az European Tour pénzes listáján – a világranglistán jelenleg a 4.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr643360750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása