Megjelent a legújabb Tiger Woods nevével fémjelzett golfjáték. Golfosoknak kötelező. De a golf iránt érdeklődők számára is erősen ajánlott, íme a bemutató.

 
Az Electronic Arts immár 14 olyan játékfejlesztésnél tart, ahol maga Tiger Woods is aktívan közreműködött. Minden 1998-ban kezdődött, amikor is megjelent a Tiger Woods PGA Tour 99 PC-re és PlayStation-re.
A most bemutatott Tiger Woods PGA Tour 12 egyik különlegessége, hogy összesen 5 platformra is elérhető (PC, PS3, Xbox, Wii és iOS).
A mostani posztban az iOS-re írt verzió kerül bemutatásra, a tesztkészülék egy iPhone 3GS. Íme. 
 
 
I. Alapadatok
 
Neve: Tiger Woods PGA Tour 12
Gyártó: Electronic Arts
Méret: 289 MB
Ár: jelenleg ingyenes
 
II. Alapok
 
Első lépésként meg kell formálnunk saját karakterünket. Lehet női vagy férfi játékos közül választani, de a bőrszínt is módosíthatjuk. A karakterünket teljesen egyedien öltöztethetjük, mert lehet választani hosszú felső, rövid felső, rövidnadrág, hosszúnadrág, sapka, cipő és kesztyű közül. A felszereléseket és a játékosunk tudását a játékban folyamatosan lehet fejleszteni, ez természetesen pénzbe kerül, de kezdéskor kapunk 50.000 virtuális pénzt.
 
 
III. Játékmódok
 
A menübe érve több játékmód között választhatunk. Létezik egy Closest to the pin challenge névre hallgató verseny és egy multiplayer mód is, mindkettő online játékmód, így részletesebben nem térnék ki rá.
A PGA Tour játékmódban értelemszerűen elindulhatunk a 2012-es szezonban, igaz a nevezés 20.000 virtuális pénzbe kerül. A Tiger Challenge játékmódban, pedig különböző nehézségű feladatokat kell megoldani, pl. három véletlenszerűen megadott lyukat kell -1-es eredménnyel teljesíteni, ha ez megvan, jön a következő szint.
A Play Now játékmód a nevéből is következően egy azonnali játékmódot jelöl. Itt beállíthatjuk, hogy milyen (golf) játékmódot szeretnénk használni, ez lehet stroke play vagy match play, de lehet akár stableford is. Pályát is választhatunk és természetesen 18 lyukat sem kötelező lejátszani, beállíthatunk kevesebbet is.
 
 
IV. Golfozás
 
A játék meglehetősen valósághűre sikerült, hiszen az elsőre könnyűnek tűnő ütéseket is el lehet hibázni, ez különösen igaz a puttolásra. Az ütéskor törekedni kell arra, hogy az ujjunkat ugyanolyan sebességgel húzzuk le, majd fel a kijelölt csíkon, mert ha nem egyezik a sebesség, akkor az ütés rossz lesz. Az egyenes ujj mozgásra is törekedni kell, mert különben elszáll a labda jobbra vagy ballra. Nem túlzás kijelenteni, hogy igen életszerűre sikeredett a játék irányíthatósága.  
 
 
V. Értékelés
 
A Tiger Woods PGA Tour 12 iOS változata jelenleg ingyenesen letölthető az App Store-ból, így 10-ből 10 pont. A játék mindenképpen ajánlott a golfozóknak, sőt inkább kötelező. Egyértelműen a legjobban sikerült golfjáték, így akik ismerkednének a golffal, vagy csak egyszerűen szeretik a golfos játékokat, azoknak is érdemes kipróbálni, nem fognak csalódni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr853262505

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tiger Woods PGA Tour 12 2011.10.04. 13:07:45

Az Electronic Arts immár 14 olyan játékfejlesztésnél tart, ahol maga Tiger Woods is aktívan közreműködött. Minden 1998-ban kezdődött, amikor is megjelent a Tiger Woods PGA Tour 99 PC-re és PlayStation-re.A most bemutatot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása