A tenisz egyik legnagyobb csillaga, a jelenleg is zajló U.S. Openen beszélt egyik legjobb barátjáról, Tiger Woods-ról.

 
„Nehéz mit kezdeni a helyzettel, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy egy profi sportoló mit akar nap, mint nap. Ki akar menni a pályára, teljesíteni akar és ilyenkor rendkívül nehéz, ha pont egy sérülés gátolja a munkát.” – Mondta a teniszcsillag Roger Federer, miután győzelemmel zárta az U.S. Open harmadik körét.

A svájci sportoló elmondta, hogy Woods és ő jó barátok, s a minap is beszéltek telefonon. Ráadásul kettőjüknek egy érdekes fogadásuk is van, mégpedig a saját sportáguk Grand Slam rekordjának megdöntése kapcsán. Federer már 2009-ben a French Openen beállította Pete Sampras csúcsát (14 győzelem), majd két hónap elteltével már túl is szárnyalta azt. Jelenleg 16 győzelemnél jár. Igaz 2010 januárja óta nem nyert Grand Slam versenyt. Mindeközben Tiger Woods megrekedt 14-nél – ez éppen néggyel kevesebb Jack Nicklaus rekordjánál – s a 2008-as Torrey Pines-i U.S. Open óta ráadásul még majort sem tudott nyerni. „Hihetetlen, hogy mennyi mindent elért ilyen rövid idő alatt, s milyen hosszú időre meghatározta a golfsportot. Az igazat megvallva sokszor merítettem inspirációt a játékából.” – Folytatta Federer, aki hasonlóan Woods-hoz, minden bizonnyal az utóbbi évtized legmeghatározóbb sportolója volt a maga műfajában. A két ászra amúgy a közös Gillette reklámfilmjükről is emlékezhetünk, ám ennél szorosabb barátság fűzi őket egymáshoz. Woods még Federer 2006-os U.S. Open-győzelmét is a helyszínen figyelte, majd a döntő után pezsgővel koccintott a bajnokkal.  
Mindenesetre a két sportolónak kísértetiesen hasonlít az utóbbi másfél éve. Így hamarosan a baráti szavaknál többel kell tenniük. Be kell bizonyítani, hogy van még helyük a pályán. Kettőjük közül erre Roger Federernek van előbb esélye, hiszen a svájci teniszező az elődöntőbe jutásért játszik csütörtökön a U.S. Openen.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr923209405

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezekallatok 2011.09.07. 18:36:17

Azért Federerrel nincs gond! Most is van esélye a U.S. Openre, bár Djokovics ellen fog elődöntőzni és azért az nem lesz egy könnyű menet!
Tiger meg lassan tényleg eltűnik, már csak a nevéből él!
Vissza kéne vonulni! Amíg még nem késő!
süti beállítások módosítása