Az Európában terjedő footgolf legnagyobb hazai bázisán, Kisorosziban új rendszerben próbálják megtartani a golfozókat.

Kisorosziban játszanak legtöbben hazánkban footgolfot, aminek a klub vezetősége érthető módon örül, hiszen az ínséges időkben új bevételi forrás akad, ami rendkívül fontos. Mint ismeretes nemzetközi megmérettetést is tartottak már itt, melyről ki is fejtettük véleményünket. Hazánkban kisoroszi mellett Vámospércsen játszottak sokan footgolfot, de sajnos a Debrecen melletti golfcentrum a gazdasági nehézségek miatt idén már nem nyit ki…

Kisorosziban sem zajlott azonban az élet gond nélkül, a golfozókat sokszor határozottan zavarta a footgolfozók jelenléte, a hangosan pattogó labda, a más sport- és kulturközegből érkező golfozók jelenléte. A klub tájékoztatása szerint ettől az évtől kezdve új rendszabályokat hoztak, így próbálják megtartani a golfozókat, s nem elveszíteni a footgolfosokat. Előre megmondjuk: nem lesz könnyű feladat...

footgolf 2013 03 11.jpg

A focis golfozók az első 9 szakaszt használják, legkorábbi indulásuk a sötétedés előtt jó három órával történhet, ami nyilván a korábban golfozni indult sportolók számára megnyugtató hír. Ez azt jelenti, hogy egy golfjátékos, aki 18 lyukat szeretne még naplemente előtt lejátszani, jóval a footgolfos csapatok előtt tud elindulni az első félkörre. Ugyanakkor fennáll a lehetőség, hogy napközben abban az esetben, ha összeszervezett csapattal érkeznek a foogolfos flightok, lehetőséget kapnak a tee time foglalásra, ami véleményünk szerint továbbra is zavart okozhat.

A klub igyekszik megtenni azokat a lépéseket, hogy a golfos és a footgolfos flightok haladási szintideje hasonló legyen., tehát ne zavarják egymást, ne legyen torlódás, emiatt pedig idegeskedés, hangoskodás. Ezt sűrűbb footgolfos zászlókkal sikerülhet elérni, melynek eredménye képen 9 golfos lyukon összesen 18 footgolfos zászlóra folyik majd a játék. A tapasztalat mutatja meg az új intézkedésekkel sikerül-e zökkenőmentes összeboronálni a két sportot.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr665124570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása