A héten pályára lép a spanyol touron az egykori legendás játékos, Seve Ballesteros fia. Javier éppen ott debütál, ahol egykoron édesapja is először ragadott golfütőt.

 
A 21 esztendős Javier Ballesteros amatőrként érkezett Barcelonába, ahol Sant Cugat klubban lépheti át a spanyol tour kapuját. A mezőnyben azonnal két erős ellenféllel párosították össze, hiszen a kétszeres European Tour győztes Pablo Larrazabal, valamint Javier barátja, a szintén spanyol Txomin Hospital lesznek a „játszótársai.” Javier Ballesteros elmondta: dupla élvezetet jelent számára a torna annak tudatában, hogy édesapja 1974-ben ugyanezen a gyepen kezdte meg sikerekben gazdag pályáját. A fiatal golfozó, akinek édesapja tavaly májusban hunyt el, azt nyilatkozta a verseny előtt, hogy nincs rajta nyomás amiatt, hogy csak „Seve gyermekeként” emlegetik a golfkörökben.
 
 
Javier azt is elmondta, hogy előbb mindenképpen szeretné befejezni jogi tanulmányait és csak utána venné komolyabban fontolóra a profi golfkarriert.  Seve Ballesteros amúgy az 1970-es évek közepétől a 90-es évekig a golf egyik legmeghatározóbb alakja volt, többek között világelső-, ötszörös PGA Tour major-győztes és háromszor az European Tour év játékosa is volt. Ballesterosnál 2008 októberében diagnosztizáltak agytumort, több kezelésen is átesett, ám 2011 májusában már nem bírta tovább a harcot a betegséggel. 54 éves volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr274475140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása