A golfvilág az utóbbi években felvette repertoárjába a természetes mozgást imitáló lábbeliket. A TRUE Linkswear és a Nike cipői után az Adidas is beszáll a versenybe.

 
Az első, úgynevezett földközeli cipőket még Ryan Moore és Tiger Woods mutatták meg a golf nagyközönségének, s azóta a legtöbb játékos már megbarátkozott az új fejlesztéssel. Az Adidas most újított eddigi golfcipőin, s egyből két modellel ajándékozta meg a sportág szerelmeseit. A Puremotion névre hallgató golfcipő, anatómiai kialakítással, szögek nélküli talppal érkezik majd a boltokba. Ami érdekes a Puremotion kapcsán, hogy egy szélesebb, pókháló-szerű első részt rendeltek a cipőhöz, mely extra kényelmet biztosít viselőjének. Az elképzelések szerint a lábujjak így ahelyett, hogy biztosan egy helyre lennének beszorítva, elég térrel rendelkeznek a szabad mozgáshoz, s így a kulcsmomentumokban jól talajt tudnak fogni egy-egy elütés során.
 
 
A másik Adidas-modell a Crossflex, melynek talpán a szögek helyett inkább amolyan csillag alakú kis barázdák találhatóak. A Crossflex tulajdonképpen jobban hasonlítható egy futócipőhöz, hiszen ehhez hasonló formavilágú kaptafára is épült. Ha három szóban akarjuk meghatározni a képen piros-fehér színekben pompázó modellt, akkor a „rugalmas, pehelykönnyű, szögetlen” kifejezésekkel illethetnénk. Mindkét típus természetesen az Adidas védjegyének számító climacool rendszerrel lett ellátva, mely a lábfejek kellő szellőzését biztosítják, ráadásul a cipők két vízhatlan réteget is kaptak. 100-120 $ értékben érkezhetnek a boltokba. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr273556896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása