Kedden a Magyar Golf Clubban járt a Finnország ellen készül magyar-labdarúgó válogatott. A csapat tagjai kipróbálták a footgolfot is a kisoroszi golfpályán.

 
Óriási hírverést jelent a magyar golfsportnak, hogy országos hírportálok írnak arról a tényről, hogy a magyar-labdarúgó válogatott Kisorosziban vendégeskedett. A híradásokból az olvasók azt is megtudhatják, hogy létezik egy golfpálya Kisorosziban. Azt a tényt már kevés újságíró írta meg, hogy ez az ország legrégebbi még ma is működő golfpályája. Sebaj, ennek a kevésnek is örülni kell.
 
(Fotó: MTI)
 
A footgolf milyen meglepő egy olyan különleges sportág, mely a foci és a golf keveréke. Ki gondolta volna? De egy 5-ös méretű focilabdával kell játszani rúgni és a lyuk sem a green-en van, hanem (nagyon helyesen) a fairway-en. A szabályok a golfból erednek, akik kevesebb ütésből rúgásból teljesíti a szakaszt, az nyer.
 
A magyar golfsportnak a népszerűsítésre lenne szűksége, hogy legalább olyan sok golfozó legyen hazánkban is, mint a szomszédos Szlovákiában vagy Szlovéniában. Az egy külön bejegyzést érne, hogy vajon a környező országok miért előztem meg minket golf terén is, ezt most hagyjuk.
 
A footgolf egy jó kezdeményezés lenne itthon is akkor, ha már lenne 100000 regisztrált golfozó Magyarországon, mert akkor mindenki viccesnek újszerűnek találná. Sajnos most nem ez a helyzet. Ezért most inkább káros a footgolf, mert megint mit látnak az emberek, hogy a golf az egy sznob drága valami, de nem baj van helyette az olcsóbb, egyszerűbb footgolf. Hiszen nem kell hozzá semmi. Focilabda van, stoplis cipő lesz a biztos a pincében, versenyek is vannak már, mi kell még?
 
Hát sajnos nem ez kell a magyar golfnak. Biztos vagyok abban, hogy a finn-labdarúgó válogatott golfozni megy ki egy golfpályára és nem footgolfozni.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr283279079

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nite_club · http://niteclub.blog.hu 2011.10.05. 07:04:06

a pötsch kivan azoktól a nagy lyukaktól a pályán...

ezekallatok 2011.10.05. 11:53:55

Tökéletesen egyetértek. Rohadt focilabda nem a golfpályára való.
@nite_club én is kivagyok azoktól nagy hülye lyukaktól!

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.10.05. 13:36:41

Hát ez egy nagyszerű kezdeményezés lenne, de sajnos itthon tényleg kevés a golfozó. Sőt ők is Pest környékén koncentrálódnak.

Dig, Lazarus! 2011.10.05. 14:09:52

Szerintem jó sport ez, nem kell félni tőle. Ha népszerűbbé válna a golfnál (erre valóban jó esély van), később akár jobban maga után húzhatja, mint amennyit magától fejlődne ... ennél aggasztóbb az, amit a sporthírek összefoglalójában (ajánlójában) láthattunk a válogatott focistáktól - kábé 15-20 próbálkozás közelről, vagy még közelebbről, egyetlen találat nélkül ...

"legrégebbi múlttal rendelkező" - ilyet azért nem kéne ...

ezekallatok 2011.10.05. 15:06:23

@Dig, Lazarus!: Talán segíthet a golfnak is, de nem hiszem.
Én veszélyesnek látom a golfra nézve. Hiszen majd a sok paraszt kimegy szétrúgni a sznob golfozó füvét. Lesz majd ebből anyázás hamarosan! (Tisztelet a kivételnek mindkét oldalon)
sajnos! és ez nem segít hanem árt!

a magyar játékosokról meg jobb nem is beszélni! biztos megzavarta őket a koncentrációban valami. pl. egy gondolat, hogy idén is annyit kerestem vajon hova menjek Karácsonyozni Kuba vagy Thaiföld?!

flea 2011.10.05. 15:13:51

Hát, ha kihámozzuk a lényeget a helyesírási káoszból, még egyet is értek. (De miért nem lehet leírni azt helyesen, hogy magyar (vagy finn) labdarúgó-válogatott? Vagy ha ezt nem is, legalább azt, hogy labdarúgó?

Dig, Lazarus! 2011.10.06. 00:43:25

@ezekallatok: Persze, kétesélyes. Az én feltevésem szerint a 'lyukfoci' nem képes hozni a golfélményt, mert focilabdával gyorsabb adrenalinfokozást kíván az ember. Ehhez egy rendes golfpálya (lecserélt üregekkel) túl hosszú, lassú stb. A gyepminőség sem kompatibilis és még akad egy-két technikai/hozzáállásbeli körülmény, amiből azt valószínűsítem, ha rá is kattannak a láblabdisták, külön 'infrastruktúra' épül ki erre. Így fel is futhat a játék, de később akár el is halhat. Viszont mindvégig a golfhoz köti mindenki, ami akár ez utóbbi felfejlődéséhez is vezethet. Extrém esetben a Mahacskalban, vagy inkább Angliában kikupálódott, na jó, meggazdagodott, hazatérve üzleti környezetben próbálkozó légiósok, és holdudvaruk is lendíthetnek a szekéren. :) Tippem szerint inkább a valódi golf világában próbálkoznának.

Egyébként a 100 csoda kiállításon (tavaly februárban talán) volt egy efféle "találmány" - egy lapos műanyag kúp, közepén labda méretű lyukkal, bárhol letehető. Ki is próbáltuk a gyerekekkel, meglepően nehéz, de azért bele lehet jönni. Mondjuk, tévéstáb jelenléte esetén megkértem volna őket, várjanak tízet, csak aztán vegyék :)

Dig, Lazarus! 2011.10.06. 00:47:51

@Dig, Lazarus!: Bocsánat, csonka kúp ... vagy olyasmi ...
süti beállítások módosítása