1974-ben a Volkswagen sem gondolta, hogy az akkor bemutatott Golf névre keresztelt modell végül több lesz, mint egy típusnév. 37 évvel a bemutató után már egy egész kategóriát nevez így a szaksajtó.

 
A dél-koreai autóipar igen nagy változáson ment át az utóbbi 10 évben, úgy is fogalmazhatnánk, hogy „jönnek fel, mint a talajvíz”. Erre a legékesebb bizonyíték a Frankfurtban bemutatott Hyundai i30.
 
 
A fényképeket nézve látható, hogy az új modellel a fiatal vásárlókat kívánja megcélozni a Hyundai. Az autó elölről és úgy összességében igen szépre sikerült, egyedül talán az autó hátulja nem illik valahogy a képbe. A far egyébként távolról igen hasonlít a Mazda 2 hátuljára.
 
 
Az új Hyundai i30-hoz három féle benzines és három különböző dízelmotor választható, amely nem hoz nagy újdonságot a jelenleg is kapható i30-hoz képest. Dicséretes azonban, hogy minden motorváltozathoz hatsebességes kézi váltót kapcsol a gyár, felárért szintén hatsebességes automata is rendelhető.
 
A benzines motorválaszték:
1.4 (100 lóerő, 137 Nm)
1.6 (120 lóerő, 156 Nm)
1.6 (135 lóerő, 164 Nm)
 
Jól látszik, hogy sajnos semmilyen új turbóbenzines motor nem érkezik az új i30-cal, így a Hyundai kicsit lemaradásban van az európai gyártókhoz képest, ahol csak úgy hemzsegnek az 1.0 – 1.2 -1.4 literes turbóbenzin motorok.
 
A dízel motorválaszték:
1.4 (90 lóerő, 220 Nm)
1.6 (110 lóerő, 260 Nm)
1.6 (128 lóerő, 260 Nm)
 
Láthatóan sokkal vonzóbb a választék a dízelmotor esetében, mely az európai autó eladási adatok fényében nem is meglepő.
 
Az extrák tekintetében a Flex Steer névre hallgató opcionális tétel a legérdekesebb, ezzel ugyanis a szervókormány rásegítését változtathatjuk Comfort, Normal és Sport üzemmód között. A Hyundai i40-ből ismerős 7 colos érintőképernyő is rendelhető az új modellhez, melyen a navigációt is figyelemmel kísérhetjük.
 
 
Az új i30 gyártása a jövő év első felében kezdődik a márka csehországi gyárában, a hazai bevezetés pontos időpontja és az új modell ára még kérdéses.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr373245354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Itt a legújabb Golf konkurens, azaz a Hyundai i30 2011.09.22. 11:04:50

A dél-koreai autóipar igen nagy változáson ment át az utóbbi 10 évben, úgy is fogalmazhatnánk, hogy „jönnek fel, mint a talajvíz”. Erre a legékesebb bizonyíték a Frankfurtban bemutatott Hyundai i30. A fényk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása